Nadační fond

PŘEDSTAVENÍ GRADDO NADAČNÍ A HUMANITÁRNÍ FOND

GRADDO NADAČNÍ A HUMANITÁRNÍ FOND působí v oblasti humanitárních aktivit od roku 1994. GRADDO NADAČNÍ A HUMANITÁRNÍ FOND pomáhá opuštěným, hendikepovaným a mentálně postiženým dětem, dětem trpícím zhoubnými chorobami, spoluobčanům postiženým přírodními katastrofami, nehodami, nemocemi, lidem z utečeneckých táborů a azylových středisek, seniorům v domovech s opatrovatelskou péčí, lidem v nouzi a také ohroženým šelmám a ohroženým památkám. Dobrovolnickou službu zde odvádějí přímo manažeři společnosti GRADDO a v oblasti aktivit veřejného zájmu do tohoto programu zapojuje Dr. Alexandr Cach sponzory a dobrovolníky.

GRADDO NADAČNÍ A HUMANITÁRNÍ FOND drží patronát nad 12 dětskými domovy. GRADDO NADAČNÍ A HUMANITÁRNÍ FOND několikrát do roka organizuje v prezentačním a výcvikovém areálu Graddoland dětské dny s bohatým kulturním programem a závěrečným rozdáváním dárků. GRADDO NADAČNÍ A HUMANITÁRNÍ FOND pořádá každoročně pro děti mikulášské a vánoční besídky, dětské letní tábory, festivaly a výstavy speciálních umění, závody a soutěže. Výtěžek z každoročně pořádané Soutěže zdraví, krásy a síly, konající se u příležitosti setkání přátel a partnerů, je celý použit na humanitární účely. Prostřednictvím charitativních dnů a darů se společnost GRADDO snaží zpříjemnit nelehký život všem, kteří tuto pomoc potřebují.

Předseda představenstva společnosti GRADDO a zakladatel GRADDO NADAČNÍHO A HUMANITÁRNÍHO FONDU, Dr. Alexandr Cach, se stal na základě svých aktivit v oblasti záchrany ohrožených šelem prezidentem Nadačního fondu CITES, který bojuje za záchranu a chov ohrožených šelem a který mimo jiné pečuje o chov dvou ussurijských tygrů kterým zajišťuje kompletní nutriční a veterinární péči. Ti jsou  při počtu 150 kusů ve světě mimořádně chráněni a i nadále ohroženi vyhynutím.